Skip to content

Loopbaancentrum

Loopbaancentrum

Zoeken

Elk kind heeft het recht om goed begeleid dromen te verwezenlijken. Van leerjaar 1 tot en met 4 ondersteunt de school bij de stappen die je zet tijdens en na je schooljaren op het Vakcollege Helmond. Of dat nu een vervolgopleiding is of direct een baan. Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je? Er zijn honderden mogelijkheden en veel belangrijke keuzes. Die hoef je niet alleen te maken. Daarvoor hebben we docenten, mentoren én loopbaancoaches van het Loopbaancentrum.

Op zoek naar jou
Vast staat dat je niet langer meer kiest voor een beroep. Je zoekt naar je eigen talenten, kwaliteiten en interesses. Van daaruit ontstaat een profiel dat aansluit bij je toekomstige opleiding of baan, inspelend op de vraag van de markt. We gebruiken een digitaal loopbaandossier. Al je ervaringen en inzichten sla je op in dit online portaal. Je leert jezelf hierdoor kennen, met al je talenten en kwaliteiten.

Ontdekken wat past
Samen met je ouders, onze docenten én de loopbaancoaches ga je ontdekken wat het beste bij je past. De ouders zijn daarbij erg belangrijk: zij kennen je het beste. Wij helpen onder meer door persoonlijke  loopbaangesprekken tijdens je hele carrière op het Vakcollege, waarbij ouders ook mogen aansluiten. Daarnaast kom je in contact met bedrijven en vervolgopleidingen van het mbo. Op school zijn loopbaanactiviteiten, maar we bezoeken ook vaak bedrijven. In het derde en vierde jaar loop je enkele weken ergens stage. Meteen na je diploma ga je het vervolgtraject in dat het beste bij je past, zodat jij kunt worden wie je wilt zijn. Daar gaan we voor!

Sander Visser voelde zich als een vis in het water bij zijn stage bij Automotive Swinkels in Son en Breugel. LOB-coördinator Rodger Zitter: “Vanuit school gaan we altijd even kijken op de stageplek. Als we zien hoe goed een match is en hoe trots onze leerling op zijn werk is: dan kun je natuurlijk alleen maar genieten. Daar doen we het voor.”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.