Skip to content

Techniek

Techniek

Zoeken

Ben je nieuwsgierig naar hoe de dingen om je heen werken? Met onze opleidingen kun je later aan de slag als metselaar, timmerman, game designer, interieurontwerper, meubelmaker, ICT’er, elektricien en zoveel meer. Onze leerlingen kunnen overal terecht.

Onderbouw
In de onderbouw leer je hoe de verschillende technieken en gereedschappen werken. Er zijn ontzettend veel leuke projecten: van het bouwen van LEGO-robots tot het lassen van een barbecue-starter, van het timmeren van houten meubels tot het maken van kunst met metaal. Misschien heb je zelf wel leuke ideeën. Ook ga je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn binnen deze sector, zowel binnen als buiten de school. Je bezoekt de techniek-doe-dagen, de Dutch Design Week en je gaat kijken bij bedrijven als AAE, Ebusco en Huijbregts Groep.

We hebben een steeds indrukwekkender machinepark: denk aan een CNC-freesmachine, grote computergestuurde machines, draaibanken, kantbanken, een lasersnijder en een 3D-printer. De stad Helmond is van oudsher een echte maakstad. Dit zien wij terug in het technisch bedrijfsaanbod in de regio. Zo werken we nauw samen met stichting Hightech Helmond- de Peel.

Bovenbouw
Aan het einde van klas 2 maak je een keuze uit een van de twee examenprogramma’s. Bij BWI draait alles om bouw, wonen en interieur. Je leert onder meer metselen, timmeren en meubels maken: alles over bouwen, van de fundering tot aan het dak. Daarnaast krijg je ook nog lessen in het vak Design, waarbij je leert je eigen ontwerpen te maken. Bij PIE gaat het om produceren, installeren en energie. Wil je weten hoe elektriciteit werkt? Ben je geïnteresseerd in verduurzaming? Wil je werkstukken maken van metaal? Dan ben je hier helemaal op je plek. Bij PIE krijg je ook ICT-lessen, waarbij je leert programmeren. In klas 3 en 4 loop je een beroepsgerichte stage in een bedrijf naar keuze.

En dan?
Alle richtingen sluiten aan op mbo-opleidingen niveau 2, 3 en zelfs 4. Denk aan opleidingen op de Bouw Infra Mensen Mierlo, het ROC Ter AA en het Summa College.

Tweedeklassers Kelly, Mary-Ann en Kyell lieten zich van hun beste kant zien bij de regiofinale van Vakkanjers in Eindhoven. “Met onze waterzuiveringsinstallatie kregen we veel complimenten van de jury. We vertelden hoe we op het idee kwamen en hoe het systeem werkt.”
We doen op onze school veel aan robotica. Derdeklasser Ben van Hemert: “Je kunt met LEGO Technic veel meer dan je denkt, maar ook met andere materialen zijn we in het Techlab tot heel veel in staat. We werken ook samen met andere scholen. Er zijn zelfs robotwedstrijden in Amerika!
Meerdere talenten van ons doen elk jaar mee aan de regionale schilder-, timmer-, metsel- en straatmakerwedstrijden bij Bouw Infra mensen in Mierlo. Vierdeklasser Ad Boerefijn metselt en geniet ervan. "Winnen? Daar denken wij niet eens aan. We vinden dit gewoon leuk.”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.