Skip to content

Leuke lessen en projecten

Leuke lessen en projecten

Zoeken

Plezier
Klinkt gek misschien, maar wij beloven je: je kunt veel plezier beleven bij de vakken op onze school. Leerlingen van Vakcollege Helmond willen niet urenlang met de neus in de boeken zitten of de hele dag ademloos luisteren naar iemand die spreekt voor de klas. We gaan aan de slag: handen uit de mouwen en dingen ervaren!

Samen vlogs maken, met technologie bezig zijn door samen robots te bouwen van Lego, een eigen jeugdonderneming starten, met de gymles mountainbiken door de Bakelse Bossen, interessante gastsprekers, gebruikmaken van virtuele mogelijkheden op laptops of ipads (altijd geleverd door school, aanschaf op Vakcollege niet nodig), wiskunde met stoepkrijt, interactief theater over maatschappelijke thema’s, échte varkensharten ontleden bij Biologie: we geven zoveel mogelijk moderne lessen waar je energie van krijgt.

“Willen jullie algebra in de klas doen of buiten, voor het gebouw?” Docent Merijn Huijbens stelt de vraag regelmatig aan zijn klas, als het zonnetje schijnt. “Dit is het resultaat: een gemotiveerde tweede klas Zorg & Welzijn!” Zie ook de grote foto hieronder!
Meer leesplezier en een goede taalontwikkeling, dat is het doel van de samenwerking tussen de bibliotheek en onze school. Docente Nederlands Sharda Soebhan: “Er zijn door het jaar heen verschillende activiteiten. Op de foto zie je auteur Buddy Tegenbosch; hij kwam over zijn boeken vertellen in de klas.” Tweedeklasser Nassim won het spannende boek Livestream. Hij stelde de beste vraag: “Schrijf je over dingen die jij leuk vindt of over dingen waarvan je denkt dat wij ze leuk vinden?”
Leerzaam én leuk! Biologiedocent Paul van Tilburg komt af en toe het schoolplein op met een koelbox, gevuld met ijs en in dit geval drie varkensharten. “Leerlingen kunnen gaan ontleden bij biologie - het varkenshart lijkt veel op dat van een mens. Helemaal niet spannend, vinden de leerlingen!”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.