Skip to content

Economie & Ondernemen

Economie & Ondernemen

Zoeken

Bij Economie & Ondernemen word je uitgedaagd jouw ondernemende, creatieve en sociale talenten te tonen en te ontwikkelen. Met deze opleiding kun je later onder meer aan de slag als ondernemer, bedrijfsleider, verkoopmedewerker, logistiek medewerker of secretaresse.

Onderbouw
In de onderbouw ga je aan de slag met etaleren en presenteren. Je leert werken met een kassa en ontdekt hoe de goederenstroom binnen een bedrijf verloopt. Ook commercie en design staan op het programma. Je krijgt veel opdrachten, waarbij je soms alleen, maar vaak ook in groepen werkt. We leggen ook een link met de omgeving; je krijgt stadsopdrachten en je gaat bedrijven bezoeken. In de onderbouw run je met je eigen mini-onderneming onze echte winkel die ieder pauze voor de leerlingen van de school geopend is. Daarnaast ben jij de gastheer of gastvrouw in onze coffee-corner: je organiseert vergaderingen, bedient gasten en zorgt voor de wekelijkse planning m.b.t. de bezetting van de coffee-corner.

Bovenbouw
In de bovenbouw bieden we het examenprogramma E&O aan. Naast de verplichte examenonderdelen commercieel (verkoop), logistiek (goederenstroom), secretarieel en administratief krijg je ook te maken met onderwerpen als webshop bouwen, marketing en ondernemen. Daarnaast bieden wij de module evenementenmanagement aan. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je een festival organiseert. Bijzonder is de junior company: begin een bloeiende onderneming met een winstgevend product! Je leert op een leuke manier en ervaart hoe leuk het is om ondernemend te zijn. We gaan veel samen op stap: onder meer naar de outlet in Roermond, de haven van Rotterdam en de beurs van Amsterdam. We leren in de praktijk.

En dan?
Aan het einde van de opleiding maak je zelf een keuze in welk van de genoemde verplichte examenonderdelen je jezelf gaat verdiepen. Hiermee kun je je vervolgopleiding in het mbo goed laten aansluiten bij wat je op het Vakcollege hebt geleerd en gedaan. Alle richtingen sluiten aan op mbo-opleiding niveau 2, 3 en zelfs 4.

Derdeklassers Economie & Ondernemen bezochten de beurs in Amsterdam. Docente Sindy Pfeiffer: “De rondleiding was erg interessant: goed om dit eens in de praktijk te zien! Natuurlijk was er ook genoeg tijd om even wat van de hoofdstad te zien. Een leuke en leerzame dag.”
Cadeautjes inpakken en mooi in een etalage presenteren: ook dit doe je in de onderbouw. Welke groep maakt de mooiste presentatie? Het inpakken is een heel precies werkje. Bij een wedstrijd tussen de jongens en de meisjes, wonnen de meisjes met glans.
In de onderbouw maken we video's over omgaan met geld. Docente Carola Albers: “In welke problemen kun je komen? De Oscar-uitreiking is altijd erg leuk, met een echte jury. Leerlingen gaan met een budget inkopen doen, zoals popcorn en frisdrank. En ze maken filmposters!”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.