Skip to content

Economie & Ondernemen

Economie & Ondernemen

Zoeken

Bij Economie & Ondernemen word je uitgedaagd jouw ondernemende, creatieve en sociale talenten te laten zien en te ontwikkelen. Met deze opleiding leren we je hoe je zelf evenementen kan organiseren, maar ook hoe je je eigen webshop opstart. Ook krijg je les over merkontwikkeling, productfotografie en styling & marketing zodat je niet alleen je eigen webshop hebt maar ook weet hoe je iets het beste kunt verkopen!

Daarnaast is er ook aandacht voor logistieke vaardigheden zoals het besturen van een  stapelaar-wagen. En als je van geld en rekenen houdt, dan wordt je vast blij van onze opdrachten in Excel. Hier leer je over inkoop, verkoop, je kasboek en begrotingen. Handig, als je later je eigen bedrijf wilt starten!

Onderbouw

In de onderbouw krijg je o.a. les in de mediakamer. Hier krijg je les over productfotografie en maak je je eigen reclamefilm met onze green screen. Ook hebben we een creatief atelier waarin je met allerlei materialen een etalage gaat inrichten, of met Canva je eigen Logo ontwerpt. Daarnaast leer je hier ook wat er allemaal bij komt kijken als je je eigen bedrijf of webwinkel wilt beginnen. In onze coffee corner ga je in gesprek met opdrachtgevers die bij ons willen komen lunchen of vergaderen. Dit ga jij vervolgens voor ze gaat regelen.

Maar we hebben als ondernemers ook aandacht voor geld, en wat er gebeurt als je geen geld meer hebt. Dit project sluit je af met een presentatie in een vorm naar jouw keuze. Ga je een film maken? Of toch liever een flyer? Of presenteer je liever met een gedicht? Aan jou de keuze!

Je krijgt opdrachten waarbij je soms alleen, maar vaak ook in groepen werk. We leggen ook een link met de omgeving; je krijgt onderzoekende stadsopdrachten en je gaat bedrijven bezoeken.

Bovenbouw

In de bovenbouw bieden wij het examenprogramma E&O aan. Je hebt dan vier verplichte examenonderdelen namelijk: retail&styling,  service&sales, office&support  en  stock&supplies. Ook krijg je te maken met keuze-delen als webshop bouwen, marketing en ondernemen. Je leert bovendien hoe je een winkel in kan richten. Ook leer je met een stapelaar-wagen rijden en krijg je hier een echt certificaat voor. Daarnaast bieden wij de keuze-module evenementenmanagement aan. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je een mini festival organiseert. Bijzonder is ook de junior company: begin een echte bloeiende onderneming met een winstgevend product! Je leert op een uitdagende manier en ervaart hoe leuk het is om ondernemend te zijn. We gaan ook veel samen op stap: onder meer naar de outlet in Roermond, de haven van Rotterdam en de beurs van Amsterdam. We leren in de praktijk.

Bij het Vakcollege Helmond leer je niet alleen over Ondernemen maar ook door te Ondernemen!

En dan?

Tijdens de opleiding maak je zelf een keuze in welke onderdelen je jezelf gaat verdiepen. Hiermee kun je je vervolgopleiding in het mbo goed laten aansluiten bij wat je op het Vakcollege hebt geleerd en gedaan. Alle richtingen sluiten aan op mbo-opleiding niveau 2, 3 en zelfs 4.

Derdeklassers Economie & Ondernemen bezochten de beurs in Amsterdam. Docente Sindy Pfeiffer: “De rondleiding was erg interessant: goed om dit eens in de praktijk te zien! Natuurlijk was er ook genoeg tijd om even wat van de hoofdstad te zien. Een leuke en leerzame dag.”
Cadeautjes inpakken en mooi in een etalage presenteren: ook dit doe je in de onderbouw. Welke groep maakt de mooiste presentatie? Het inpakken is een heel precies werkje. Bij een wedstrijd tussen de jongens en de meisjes, wonnen de meisjes met glans.
In de onderbouw maken we video's over omgaan met geld. Docente Carola Albers: “In welke problemen kun je komen? De Oscar-uitreiking is altijd erg leuk, met een echte jury. Leerlingen gaan met een budget inkopen doen, zoals popcorn en frisdrank. En ze maken filmposters!”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.