Skip to content

Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn

Zoeken

Wil je graag iets voor een ander betekenen? Door voor ze te koken, te zorgen, activiteiten te organiseren of gewoon een praatje te maken? Dan zit je goed bij de afdeling Zorg & Welzijn.

Onderbouw
Eerst ga je ontdekken wat bij je past, wat je leukt vindt en waar je goed in bent. Dit doe je door aan de slag te gaan in ons praktijklokaal. Daar hebben we een kapsalon, een keuken, een restaurant, een schoonheidssalon, kinderopvang en een woonkamer. Je krijgt lessen over gehandicaptenzorg, uiterlijke verzorging, kinderverzorging, zorg voor ouderen en horeca. Je gaat veel zelf aan de slag.

Bovenbouw
Zorg & Welzijn heeft uitstroomprofielen. Als je koken leuk vindt of misschien later in de horeca wil gaan werken, dan past Health bij jou. Vind je het leuk om met haren, nagels en het uiterlijk bezig te zijn, dan is Beauty iets voor jou. Social past bij leerlingen die willen zorgen voor mensen die hulp nodig hebben. Denk aan gehandicaptenzorg, kinderverzorging en ouderenzorg.

En dan?
Binnen het beroepenveld Zorg & Welzijn is op dit moment een groeiende werkgelegenheid. Dat is toch mooi meegenomen! Je merkt dit ook als we praten met professionals, bij excursies en als we gastdocenten op bezoek hebben. Deze sector bereidt je voor op opleidingen waarmee je later aan de slag kunt als medewerker in de kinderopvang, thuiszorg, gehandicaptenzorg, verpleging of horeca. Ook is het een goede voorbereiding wanneer je later als jongerenwerker, kapper, visagist, sportmedewerker of voedingsconsulent aan de slag wilt. Hoe dan ook heb je bij ons geleerd om met andere mensen om te gaan. Dat is in ieder beroep handig.

De kapsels, nagels, het verzorgen van de huid: allemaal dingen die je bij ons in de schoonheidssalon leert. Docente Evie Voermans: ”Wil jij hiermee verder op het mbo? Bij het Vakcollege Helmond is je start meer dan goed.”
Ontzettend leuk: derdeklassers Zorg & Welzijn maken tomatensoep met kinderen tussen de 4 en 12 jaar, van Korein Kinderplein. Het omgaan met deze enthousiaste doelgroep hoort bij het keuzedeel Social. De soep smaakte goed!
Het organiseren van een spelletjesmiddag: het hoort erbij voor leerlingen die gaan voor Social. Op de foto zie je hun Proeve van Bekwaamheid! Activiteiten worden georganiseerd voor medeleerlingen of voor anderen, zoals kinderen of ouderen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.