Skip to content

Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn

Zoeken

Wil je graag iets voor een ander betekenen? Door voor ze te koken, te zorgen, activiteiten te organiseren of gewoon een praatje te maken? Dan zit je goed bij de afdeling Zorg & Welzijn.

Onderbouw
Eerst ga je ontdekken wat bij je past, wat je leukt vindt en waar je goed in bent. Dit doe je door aan de slag te gaan in ons praktijklokaal. We hebben een werkomgeving, zodat jij echt praktisch aan de slag kunt en zo ervaart wat bij jou past. We hebben een zorgomgeving met allerlei hulpmiddelen, een keuken, een kapsalon, een schoonheidssalon en meer. Naast de praktijklessen volg je ook theorielessen. 

Zo maak je kennis met allerlei beroepen: de kinderverzorging, de gehandicaptenzorg, EHBO, de zorg voor ouderen, horeca en uiterlijke verzorging.

Bovenbouw
In het derde en vierde jaar gaat het nog meer om je eigen verantwoordelijkheid: je loopt stages en je gaat keuzes maken. In het derde jaar richten we ons ook al op je eindexamen. Daarnaast ga je keuzes maken, passend bij het beroep. We bereiden je daarmee voor op het MBO. Wat je ook kiest, je gaat goed voorbereid richting het einde van je schoolcarrière op het Vakcollege Helmond.

En dan?
Wie kiest voor Zorg & Welzijn, kan later onder meer aan de slag in het onderwijs, de thuiszorg, gehandicaptenzorg, kinderopvang, verpleging, horeca of als jongerenwerker, kapper, visagist, sportmedewerker, voedingsconsulent. Allerlei mogelijkheden: de wereld ligt voor je open. Onze richtingen sluiten aan op de mbo-opleidingen niveau 2, 3 en zelfs 4.

De kapsels, nagels, het verzorgen van de huid: allemaal dingen die je bij ons in de schoonheidssalon leert. Docente Evie Voermans: ”Wil jij hiermee verder op het mbo? Bij het Vakcollege Helmond is je start meer dan goed.”
Ontzettend leuk: derdeklassers Zorg & Welzijn maken tomatensoep met kinderen tussen de 4 en 12 jaar, van Korein Kinderplein. Het omgaan met deze enthousiaste doelgroep hoort bij het keuzedeel Social. De soep smaakte goed!
Het organiseren van een spelletjesmiddag: het hoort erbij voor leerlingen die gaan voor Social. Op de foto zie je hun Proeve van Bekwaamheid! Activiteiten worden georganiseerd voor medeleerlingen of voor anderen, zoals kinderen of ouderen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.