Skip to content

Niveaus en afdelingen

Niveaus en afdelingen

Zoeken

Op het Vakcollege Helmond zijn meerdere niveaus:

Vmbo basis
Als je het liefst met je handen werkt, is de basisberoepsgerichte leerweg echt jouw ding. Je krijgt veel praktijk en daarnaast de basis aan theorie die je nodig hebt om te kunnen slagen. Omdat we weten hoe moeilijk leren kan zijn, helpen we je daarbij. Als je geslaagd bent, ga je verder met een opleiding op niveau 2 op het mbo.

Vmbo kader
Als je graag met je handen werkt maar toch ook wilt weten hoe iets werkt, is de kaderberoepsgerichte leerweg echt iets voor jou. Na deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 3 of 4 van het mbo. Dat is hetzelfde niveau waar leerlingen naartoe gaan die voor de mavo of vmbo-t geslaagd zijn. Zij hebben wat meer theorie gehad en jij wat meer praktijk. Op het mbo krijg je het allebei. Welke route je kiest, ligt aan jou. Hou je van leren uit boeken (mavo of vmbo-t) of leer je liever door te doen (kader).

Oriëntatieklas vmbo kader / vmbo theorie
Heb je een kader/vmbo-t advies dan kom je bij ons in de oriëntatieklas. In de oriëntatieklas ga je tijdens het eerste jaar ontdekken welke manier van leren het beste bij je past. Is dat meer theoretisch (mavo) of praktisch (kader)? Meer info lees je hier.

Beroepssectoren

Al in groep 8 maak je een keuze voor een beroepssector. Na de aanmeldingsdata mag je twee middagen op een afdeling meelopen en activiteiten doen. Jouw basisschool geeft je daar vrij voor. Daarna kies je welke sector je in klas 1 gaat volgen. Je kunt kiezen voor Economie & Ondernemen, Techniek of Zorg & Welzijn. Als je je keuze hebt gemaakt, begin je in klas 1 al met beroepsgerichte lessen in de sector van jouw keuze. En krijg je spijt? Neem dan contact op met je mentor. Overstappen kan best, als je er maar op tijd bij bent.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.