Skip to content

Grenzen over

Grenzen over

Zoeken

De wereld om ons heen verandert snel en komt steeds dichterbij. Daarom heeft ons onderwijs een internationaal karakter. Om de wereld te leren kennen kun je mee op reis of meedoen aan internationale activiteiten op onze school. Zo doe je ervaringen op die je meer leren over andere talen en culturen én spreken we in de lessen over wat er in de wereld gebeurt.

De wereld in
We maken van jou een echte wereldreiziger! We noemen een paar voorbeelden van de afgelopen tijd. Een groep leerlingen werd ambassadeur van Ghana. Ze haalden veel geld op met verschillende acties en twee vierdeklassers zijn de cheque gaan brengen in het ontwikkelingsland. Twee klassen dompelden zich onder in de Franse cultuur, in een week waarin ze ook de Mont Ventoux beklommen. Abseilen, lopen door een rivierbedding, een grot in, een school bezoeken: de week was fantastisch. Jongere leerlingen bezochten een heel interactief museum in België, wat dichter bij huis. Na een leuke overnachting was er ook nog tijd voor een bezoek aan Antwerpen. En ieder jaar trekt een groep naar de Ardennen voor een sportief en erg gezellig weekend.

Het is belangrijk om te leren én te ervaren wat het betekent om wereldburger te zijn. Wij gunnen iedere leerling een ervaring in het buitenland.

Ata en Julian: “In april 2018 waren we een week in Ghana. We verbleven op een school. Heel bijzonder om mee te maken en we hebben genoten van de kinderen. We hebben onder meer met ze gevoetbald, gezongen en leuke filmpjes met ze gemaakt. De hele school had geld ingezameld voor een waterpomp. Andere leerlingen hebben bijvoorbeeld een bingo georganiseerd en kettingen verkocht op een markt. Wat waren ze blij met onze cheque! We zullen die week nooit vergeten. Het was goed om te zien hoe mensen leven in een heel ander deel van de wereld.”
Techniek-leerlingen gingen twee dagen naar België. Docent Bert Hermans: “We brachten onder meer een bezoek aan het museum van Geert Verbeke, met een mooie collectie collagekunst en assemblages. Ik kwam het tegen tijdens een weekend weg en dacht: dit is ook leerzaam en leuk voor onze leerlingen. We combineerden het museum met een dag Antwerpen. Voor herhaling vatbaar!”
Vijfentwintig leerlingen waren enkele dagen in Sault, in Zuid-Frankrijk. Een vol maar ontzettend gaaf programma, met als hoogtepunt de beklimming van de Mont Ventoux. Daar hebben ze hard voor getraind! Ze daalden later die dag ook de diepte in van kalksteengrotten en gingen abseilen langs rotswanden. “In een paar uur zowel op als in de bergen”, zei leerling Pim van Hoof. De groepsfoto is van de laatste dag: natuurlijk werd er ook even geshopt.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.