Skip to content

Grenzen over

Grenzen over

Zoeken

Dat we een onderwijsinstelling zijn met vele culturen en diverse achtergronden mag duidelijk zijn. Ook onze trots daarop mag niet onopgemerkt blijven natuurlijk. Voor ons is dit reden temeer om met de leerlingen te ontdekken hoe deze culturen er van dichtbij uitzien.

Omdat “nieuwsgierig zijn” in de aard van de mens zit, ongeacht de afkomst, zijn we ook dit jaar weer bijzonder enthousiast te kunnen vertellen dat we bij de buren gaan gluren. Niet omdat dáár het gras groener is, maar wel degelijk om te proeven welke culturen er daar bestaan, heersen, doorbreken of misschien wel ontbreken. Voor de leerlingen van leerjaar drie bestaat het internationale keuzemenu uit de volgende drie onvergetelijke reizen.

Keuze één is een reis naar de metropool Londen waarin cultuur, geschiedenis, links lopen/rijden, voetbal het House of Windsor en shoppen samen komen. Berlijn is keuze twee waar de leerling zich onderdompelt in de restanten van de tweede wereld oorlog, Berlijnse muur, Reichstag, Brandenburger Tor en de sfeer kan proeven van 35 jaar vrijheid. De derde keuze is er eentje waarin actief wordt gedaan in het hart van de Ardennen waar outdoor-sport, groepsdynamiek, kampvuur en gezellig samen zijn centraal staat.

Jongere leerlingen bezoeken een heel interactief museum in België. Na een leuke overnachting is er ook nog tijd voor een bezoek aan Antwerpen.

Ata en Julian: “In april 2018 waren we een week in Ghana. We verbleven op een school. Heel bijzonder om mee te maken en we hebben genoten van de kinderen. We hebben onder meer met ze gevoetbald, gezongen en leuke filmpjes met ze gemaakt. De hele school had geld ingezameld voor een waterpomp. Andere leerlingen hebben bijvoorbeeld een bingo georganiseerd en kettingen verkocht op een markt. Wat waren ze blij met onze cheque! We zullen die week nooit vergeten. Het was goed om te zien hoe mensen leven in een heel ander deel van de wereld.”
Techniek-leerlingen gingen twee dagen naar België. Docent Bert Hermans: “We brachten onder meer een bezoek aan het museum van Geert Verbeke, met een mooie collectie collagekunst en assemblages. Ik kwam het tegen tijdens een weekend weg en dacht: dit is ook leerzaam en leuk voor onze leerlingen. We combineerden het museum met een dag Antwerpen. Voor herhaling vatbaar!”
Vijfentwintig leerlingen waren enkele dagen in Sault, in Zuid-Frankrijk. Een vol maar ontzettend gaaf programma, met als hoogtepunt de beklimming van de Mont Ventoux. Daar hebben ze hard voor getraind! Ze daalden later die dag ook de diepte in van kalksteengrotten en gingen abseilen langs rotswanden. “In een paar uur zowel op als in de bergen”, zei leerling Pim van Hoof. De groepsfoto is van de laatste dag: natuurlijk werd er ook even geshopt.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.