Skip to content

Prachtige cultuursubsidie voor Vakcollege en Praktijkschool

Prachtige cultuursubsidie voor Vakcollege en Praktijkschool

Prachtige cultuursubsidie voor Vakcollege en Praktijkschool

Zoeken

Het Vakcollege Helmond en de Praktijkschool Helmond zijn erin geslaagd om, samen met het Kunstkwartier Helmond, een prachtig cultuursubsidiebedrag voor de komende drie schooljaren binnen te slepen.

Het Fonds voor Cultuur Participatie heeft haar volste vertrouwen in het door ons geschreven CRESCO Talentontwikkelingsprogramma uitgesproken. CRESCO is een nieuwe term binnen onze scholen, hij staat voor ‘ik groei, ik verbreed, ik ontluik’. In Januari 2018 gaat met een spetterend Kick Off-concert de eerste Muziek Pilot van start, genaamd Ready to Rock. Daarover later meer, maar bijzonder om te noemen is al de brug die we hiermee kunnen slaan met het basisonderwijs.

Talentontwikkeling
Brenda van Hoof, Cultuurcoördinator OMO Scholengroep Helmond, is trots op de subsidie. “Leerlingen zijn veel meer dan alleen cijfers. Nu krijgen ze de kans om zich op andere manieren te profileren, om hun talenten te ontdekken. Om te proeven van bijvoorbeeld muziek, dans, fotografie, media en theater. Op onze scholen vinden wij het belangrijk dat leerlingen plezier kunnen ervaren; dat ze iets doen waar ze blij van worden. We willen een thuis voor ze creëren, een plek waar ze het fijn hebben. Op een leuke manier van én met elkaar leren: dat doen we met ons CRESCO Talentontwikkelingsprogramma. Het is bijzonder dat we met deze subsidie voortvarend van start kunnen gaan. Dat onze scholieren allemaal de kans krijgen hieraan deel te nemen, ongeacht hun achtergrond. Dus je kunt je voorstellen hoe blij wij ermee zijn. Aan de slag!”

Foto: een leerling van het Vakcollege liet in het vorig schooljaar zien over een kunstzinnig talent te beschikken.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.