Skip to content

Martijn (16) gaat mee naar Amerika met zelfgebouwde robot

Martijn (16) gaat mee naar Amerika met zelfgebouwde robot

Martijn (16) gaat mee naar Amerika met zelfgebouwde robot

Zoeken

Vorig jaar gingen acht leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege naar Californië om mee te doen aan robotcompetitie. Die robot bouwden ze zelf, samen met studenten Mechatronica van Fontys Hogescholen. Dit jaar doen we opnieuw mee. Leuk nieuws! Ook onze eigen Martijn Claassens (16) doet mee. Hij zit in het vierde leerjaar. “Dit gaat echt ontzettend gaaf worden.”

De groep Helmondse leerlingen is vorige week gekozen. Het gaat om negen scholieren die zichzelf aan een kleine jury presenteerden. In totaal waren er namelijk meer leerlingen die mee wilden en die ook erg geschikt waren vanwege bijvoorbeeld kennis, talent, potentie en/of passie. Wie mogen er uiteindelijk mee in schooljaar 2018/2019? Bjorn, Koen, Tessa, Femke, Nikki en Brady van het Dr.-Knippenbergcollege, Ching en Sterre van het Carolus Borromeus College en Martijn van het Vakcollege Helmond.

Vakcollege Helmond goes America!
Martijn is heel blij met zijn deelname. “Ik ben al jaren bezig met robots en technologie. Dat komt vooral door mijn nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken en hoe dingen beter kunnen. Op het Vakcollege heb ik meegedaan aan het keuzevak Robowars. En we hebben al veel gedaan met 3D-tekenen.” Hoe beviel de eerste teamavond bij Fontys? “Het was geweldig. Je merkt meteen dat je met allemaal mensen te maken hebt die dezelfde interesse hebben. Dus je hebt direct hele leuke gesprekken en je wordt geaccepteerd als onderdeel van de groep. Ik weet zeker dat we de komende maanden een hecht team gaan worden. En dan kunnen we in 2019 een fantastische robot bouwen.”

In de komende maanden gaan we Martijn en het team Force Fusion volgen! Hieronder foto’s van de eerste teamavond. Op de eerste foto zie je Martijn aan het werk.

Hier vind je de film (8 minuten) van ons avontuur in maart 2018:

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.