Skip to content

Leerlingen Vakcollege beklimmen Mont Ventoux

Leerlingen Vakcollege beklimmen Mont Ventoux

Leerlingen Vakcollege beklimmen Mont Ventoux

Zoeken

In 2013 gingen we al eens de Mont Ventoux op met leerlingen van het Vakcollege, dat doen we in juni 2018 nog eens dunnetjes over. Derde en vierdejaars scholieren fietsen dan de beroemde berg op, met een top op 1912 meter hoogte.

Een buitenlandse ervaring
“Voor derdejaars van de afdeling Dienstverlening & Producten is het een verplichte activiteit”, vertelt coördinator Rodger Zitter. “Vierdejaars mogen daarnaast vrijwillig aansluiten. Tussen 1 en 5 juni verblijven we in Sault, een kleine gemeente op zo’n 80 kilometer van Marseille. We gaan met de bus. Weet je wat zo leuk is? Die Mont Ventoux is slechts een onderdeel van de trip. Het doel voor de leerlingen is met name om een buitenlandse ervaring op te doen. We gaan wandelen, koken, jeu de boules spelen, de cultuur ervaren, Franse jongeren ontmoeten. Echt het leven daar ontdekken. Internationalisering is een belangrijk speerpunt op de scholen van de OMO Scholengroep Helmond.”

Samen naar de top
Er wordt in aanloop naar juni natuurlijk goed geoefend; je komt volgens Rodger niet zomaar die berg op. “Met elke klas gaan we zeven keer een conditietraining doen bij de overburen, in de fitnessruimte bij zwembad De Wissen (zie foto). Een professional gaat daar met onze leerlingen aan de slag. Maar we gaan ook regelmatig met een mountainbike de bossen in. Ik zie veel enthousiasme. Ze ervaren al hoe zwaar het kan zijn, maar ook hoe leuk samen sporten is. Eén ding is heel belangrijk: we komen hoe dan ook allemaal boven. Veel belangrijker dan hoe snel je bent, is de weg ernaartoe. Die gaan we samen optimaal beleven.”

Leerzaam
Scholieren maken samen een draaiboek en leren activiteiten te organiseren, zoals een jeu de boulestoernooi. “Al met al wordt het een divers en heel leerzaam traject, dat precies past in het programma dat we willen aanbieden bij Dienstverlening & Producten. Op 15 december kun je ons al bij een Helmondse jeu de boulesvereniging vinden, om te proeven aan de sport. Prachtig toch? Als we straks genieten van het Franse uitzicht, bovenop de Mont Ventoux, kunnen leerlingen bijzonder trots zijn op zichzelf. Het is veel meer dan alleen een sportieve prestatie.”

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.