Skip to content

Het Vakcollege verbouwt!

Het Vakcollege verbouwt!

Het Vakcollege verbouwt!

Zoeken

Het Vakcollege gaat de komende maanden verbouwen. En niet zomaar een beetje! In fases gaan we toewerken naar een prachtig gebouw waar we vanaf volgend schooljaar allemaal van kunnen genieten. Attractief en eigentijds onderwijs, daar doen we het allemaal voor. Onze leerlingen, de vakmensen van morgen, doen iedere dag dingen waar we erg trots op zijn. Na de renovatie kunnen we dat allemaal veel beter laten zien!

We mogen gezien worden
We spreken Joseline Jacobs, afdelingsleider Techniek op het Vakcollege en van huis uit bouwkundig constructeur. “We kijken allemaal enorm uit naar het moment waarop alles klaar is. In 2018 beginnen we met de afdeling Economie & Ondernemen, in de zomer eindigen we met de entree. Zo gaan we stap voor stap naar de nieuwe situatie.” De nieuwe entree is de meest zichtbare verandering voor de buitenwereld. Niet langer komen bezoekers straks ‘achterom’ het pand binnen; de hoofdingang is nu aan de straatzijde, tegenover zwembad De Wissen. “Dat is een belangrijke impuls voor ons”, zegt Joseline. “We mogen gezien worden. We gaan veel werken met glas; voorbijgangers kunnen zien hoe innovatief we zijn op onze afdelingen. Wat we allemaal aanbieden als het gaat om zorg en welzijn, hoe revolutionair ons techlab is, et cetera.”

Drie afdelingen
Eenmaal binnen kom je op een plaza met duidelijk zichtbaar de drie afdelingen. Joseline: “We werken met kleuren per afdeling. En met etalages waar teams zich kunnen laten zien. Van mini-onderneming tot robots die door leerlingen zijn gemaakt: in ons plaza kijk je straks je ogen uit. Neem het technieklokaal. Mensen zien dan een werkplaats vol stof en olie voor zich. Maar neem eens een kijkje bij bedrijven: die ruimtes zien er tegenwoordig spic en span uit. Dat zie je ook op het Vakcollege. Van hamers en beitels tot 3D-printers, een lasersnijder en futuristische CNC-freesbanken, we hebben het allemaal in huis. Ons machinepark verdient het om in een inspirerende ruimte gebruikt te worden, waar optimaal geëxperimenteerd kan worden. Een moderne proeftuin voor leerlingen die affiniteit hebben met techniek en technologie.”

Een impressie
Onder de visual van de voorgevel zie je vier grafische impressies. Van links naar rechts en van boven naar beneden de plaza, afdeling Zorg & Welzijn, afdeling Economie & Ondernemen en het Techlab.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.