Skip to content

Cultuur

Cultuur

Zoeken

Bij ons ben je veel meer dan alleen maar een cijfer. Je krijgt de kans om je talenten te ontdekken, waarmee je je op andere manieren kunt profileren. Je kunt bijvoorbeeld ervaringen opdoen met muziek, dans, fotografie, media en theater. Wij vinden het belangrijk dat je plezier kunt ervaren; dat je iets doet waar je blij van wordt. Op een leuke manier van én met elkaar leren. Beleef, ontdek en verwonder!

We bieden een doorlopend cultureel programma verspreid over het hele schooljaar. Van een culturele ontdekkingsreis in eigen stad tot dagen met gevarieerde workshops, van virtual reality tot grime. Excursies, bezoeken aan het theater, voorstellingen in de klas en vooral veel zelf aan de slag gaan!

Talent ontwikkelen
Wat ons als school onderscheidt wanneer het gaat om cultuur: we hebben sinds 2017 het CRESCO Talentontwikkelingsprogramma. CRESCO staat voor ‘ik groei, ik verbreed, ik ontluik’. CRESCO maakt veel mogelijk: neem het waanzinnige muziekproject Ready to Rock waarbij leerlingen (gratis!) muziekonderwijs krijgen door het vormen van bands. Of de leerlijn Movement, waarbij dans in allerlei vormen centraal staat. We werken toe naar een grote voorstelling met muziek, dans, film en media. Check hieronder een video van het grote optreden van mei 2019! En het decor? Ook daar hebben we genoeg talent voor in huis!

Beeldend bezig zijn: voor derdeklassers organiseren we de BOV-dag. Dat staat voor Beleef, Ontdek en Verwonder. Er zijn altijd leuke workshops, zoals 3D-printen, animatie, grime (foto) en het tekenen van cartoons.
Voor tweedejaars leerlingen stond de culturele dag in het teken van Urban. Er waren workshops capoeira, graffiti (foto), streetbeats, rap, en free running. Het enthousiasme is hoog op dit soort dagen. We proberen activiteiten te organiseren waarin de leerlingen ook écht geïnteresseerd zijn. Leerlingen staan er vaak zelf versteld van; ze verwonderen zich over hun eigen talent. Dan hebben wij ons doel bereikt.

Check de video van Ready to Rock en Ready to Move: mei 2019. Wat een toppers!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.