Skip to content

Deze maand gaan we naar Ghana!

Deze maand gaan we naar Ghana!

Deze maand gaan we naar Ghana!

Zoeken

Over iets meer dan twee weken vliegen de vierdeklassers Aya en Julian met twee begeleiders naar Ghana. De hele school is al maanden bezig met het ophalen van geld voor de bevolking in Wa, Noord-Ghana.

Waar 2017 in het teken stond van mondiale bewustwording onder Helmonders en het betrekken van medescholieren, staat bij de OMO Scholengroep Helmond nu alles in het teken van de derde fase van het ambitieuze onderwijsspeerpunt Internationalisering: het uitvoeren van projecten in ontwikkelingslanden. Een uniek project!

Een waterpomp
In Ghana gaat een delegatie van het Vakcollege helpen bij het bouwen van toiletblokken en waterputten. Aya vindt het leuk om mensen te helpen. “Om in aanmerking te komen voor de reis, moesten we een sollicitatiegesprek voeren. Ze vroegen waarom ik meedoe en hoe ik zelf ben. Ik was erg blij. Op school is de afgelopen maanden geld ingezameld voor een waterpomp. We hebben in de pauze chocomel verkocht en er is een flessenactie gehouden. Julian en ik gaan met zijn tweeën naar Afrika, maar natuurlijk zijn veel meer leerlingen van onze school hierbij betrokken.”

Veel zin erin
Namens het Vakcollege Helmond reist begeleider Veerle van Schaijk mee, docente Maatschappijleer. “In Ghana gaan we meedraaien binnen een school. We blijven daar ook overnachten en zijn erg nieuwsgierig naar hun onderwijssysteem. Verder bezoeken we een slavenport en een park waarbij we tussen de toppen van bomen kunnen lopen. We kijken allemaal erg uit naar de reis.” Ook Theo van de Ven gaat mee. Hij zet zich al jaren in voor de charitatieve Stichting MOV Stiphout. De commissie Internationale Betrekkingen van de gemeente Helmond maakte geld vrij voor de reis, waarbij ook Stichting Helmondiaal betrokken is.

Tijdens de reis laten we van ons horen!

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.