Zorg en Welzijn
Wil je graag iets voor een ander betekenen? Door voor ze te koken, te zorgen, activiteiten te organiseren of gewoon een praatje te maken? Dan zit je goed bij de afdeling Zorg & Welzijn. 


Onderbouw 

Eerst ga je ontdekken wat bij je past en waar je goed in bent. Dit doe je door aan de slag te gaan in ons praktijklokaal. Daar hebben we een kapsalon, een keuken, een restaurant, een schoonheidssalon, kinderopvang en een woonkamer. Je krijgt lessen over gehandicaptenzorg, uiterlijke verzorging, kinderverzorging, zorg voor ouderen en horeca. Je gaat veel zelf aan de slag. 

Bovenbouw 

Zorg & Welzijn heeft drie uitstroommogelijkheden. Als je koken leuk vindt of misschien later in de horeca wil gaan werken, dan past Health bij jou. Vind je het leuk om met haren, nagels en het uiterlijk bezig te zijn, dan is Beauty iets voor jou. Social past bij leerlingen die willen zorgen voor mensen die hulp nodig hebben. 

En dan? 

Binnen het beroepenveld Zorg & Welzijn is op dit moment een groeiende werkgelegenheid. Dat is toch mooi meegenomen! Deze sector bereidt je voor op opleidingen waarmee je later aan de slag kunt als medewerker in de kinderopvang, thuiszorg, gehandicaptenzorg, verpleging of horeca. Ook is het een goede voorbereiding wanneer je later als jongerenwerker, kapper, visagist, sportmedewerker of voedingsconsulent aan de slag wilt. Hoe dan ook heb je bij ons geleerd om met andere mensen om te gaan. Dat is in ieder beroep handig…