Techniek
Ben je nieuwsgierig naar hoe de dingen om je heen werken? Dan ben je bij onze opleiding Techniek aan het goede adres. Met onze opleidingen kun je later aan de slag als bijvoorbeeld metselaar, timmerman, game designer, interieurontwerper, meubelmaker, ICT’er of elektricien. 


Onderbouw 

In de onderbouw leer je hoe de verschillende technieken werken door het maken van allerlei werkstukken. In onze praktijklokalen ga je aan de slag met timmeren, metselen, leer je alles over verwarmings- en elektrotechniek en maak je kennis met ICT en design. Er zijn ontzettend veel leuke projecten: van het bouwen van robots tot het lassen van een barbecue-starter, van het timmeren van houten meubels tot het maken van kunst met metaal. We hebben een Techlab en een indrukwekkend machinepark! Ook ga je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn binnen deze sector, zowel binnen als buiten de school. Je bezoekt de techniek-doe-dagen, de Dutch Design Week en je gaat kijken bij bedrijven als AAE, VDL en Huijbregts Groep. 

Bovenbouw 

Aan het einde van klas 2 maak je een keuze uit een van de twee examenprogramma’s. Bij BWI draait alles om bouw, wonen en interieur. Je leert onder meer metselen, timmeren en meubels maken: alles over bouwen, van de fundering tot aan het dak. Daarnaast krijg je ook nog lessen in het vak Design, waarbij je leert je eigen ontwerpen te maken. Bij PIE gaat het om produceren, installeren en energie. Wil je weten hoe elektriciteit werkt? Ben je geïnteresseerd in verduurzaming? Wil je werkstukken maken van metaal? Dan ben je hier helemaal op je plek. Bij PIE krijg je ook ICT-lessen, waarbij je leert programmeren. 

En dan? 

Alle richtingen sluiten aan op mbo-opleidingen niveau 2, 3 en zelfs 4. Denk aan opleidingen op de Bouw Infra Mensen Mierlo, het ROC Ter AA en het Summa College.