Economie en ondernemen
Bij Economie & Ondernemen word je uitgedaagd jouw ondernemende, creatieve en sociale talenten te tonen en te ontwikkelen. Met deze opleiding kun je later onder meer aan de slag als ondernemer, bedrijfsleider, verkoopmedewerker, logistiek medewerker of secretaresse. 


Onderbouw 

In de onderbouw ga je aan de slag met etaleren en presenteren. Je leert werken met een kassa en ontdekt hoe de goederenstroom binnen een bedrijf verloopt. Ook commercie en design staan op het programma. Je krijgt veel opdrachten, waarbij je soms alleen, maar vaak ook in groepen werkt. Binnen E&O is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Maak bijvoorbeeld een film over hoe je slim omgaat met geld! 

Bovenbouw 

In de bovenbouw bieden we het examenprogramma E&O aan. Naast de verplichte examenonderdelen commercieel (verkoop), logistiek (goederenstroom), secretarieel en administratief krijg je ook te maken met onderwerpen als webshop bouwen, vormgeving en ondernemen. Bijzonder is de junior company: begin een bloeiende onderneming met een winstgevend product! Je leert op een leuke manier en ervaart hoe leuk het is om ondernemend te zijn. 

En dan? 

Aan het einde van de opleiding maak je zelf een keuze in welk van de genoemde verplichte examenonderdelen je jezelf gaat verdiepen. Hiermee kun je je vervolgopleiding in het mbo goed laten aansluiten bij wat je op het bij ons hebt geleerd en gedaan.
Alle richtingen sluiten aan op mbo-opleiding niveau 2, 3 en zelfs 4.