Economie en ondernemen
Bij Economie & Ondernemen (E&O) word je uitgedaagd jouw ondernemende, creatieve en sociale talenten te tonen en te ontwikkelen.

Onderbouw
In de onderbouw ga je aan de slag met etaleren en presenteren. Je leert werken met een kassa en hoe de goederenstroom binnen een bedrijf verloopt. Ook commercie en design staan op het programma. Je krijgt veel praktische opdrachten, waarbij je soms alleen, maar vaak ook in groepen werkt. Binnen E&O is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken.

Bovenbouw

In de bovenbouw bieden we het examenprogramma E&O aan. Naast de verplichte examenonderdelen commercieel (verkoop), logistiek (goederenstroom), secretarieel & administratief krijg je ook te maken met onderwerpen als webshop bouwen, vormgeving en ondernemen.
Aan het einde van de opleiding maak je zelf een keuze in welke van de genoemde verplichte examenonderdelen je jezelf gaat verdiepen. Hiermee kun je je vervolgopleiding in het mbo goed laten aansluiten bij wat je op het Vakcollege hebt geleerd en gedaan.

En daarna?
Alle richtingen sluiten aan bij/op de opleidingen op het mbo niveau 2 en 3.
Met deze opleiding kun je later aan de slag als ondernemer, bedrijfsleider, verkoopmedewerker, logistiek medewerker of secretaresse.